Hvorfor får du krampe? Og hva kan du gjøre for å unngå det?

krampefix-magnesium-kramper2

Hva er krampe?
En muskelkrampe er en ufrivillig sammentrekning av enten en del av, hele muskelen, eller flere muskler. Disse sammentrekningene kan føre til spasmer. Varigheten kan være alt fra noen sekunder til mange minutter. Er du virkelig uheldig kan det holde på en time. Krampe kan du få i alle muskler, men ofte skjer det i beina.

Hva er årsakene til kramper?
Kramper kan skyldes overanstrengelser, forgiftning, sykdom, kulde, dehydrering men også mangel på kalsium og magnesium. Slik mangel er hyppigere hos gravide og de har også oftere krampe enn andre. For å få i deg mer kalsium kan du drikke melk, yoghurt eller andre melkeprodukter. Magnesium finner du i bananer, ris, spinat og nøtter for å nevne noen. Dessverre er det slik at tradisjonelt jordbruk og utarmet jordsmonn gjør at maten vår ofte inneholder for lite av viktig vitaminer og mineraler. For å sikre seg nok kalsium og magnesium finnes det noen gode kvalitetsprodukter som kan hjelpe. Et slikt produkt er Dolomit tabletter som du kan finne hos Naturimport.

Dolomit tabletter
Dolomit tabletter

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *