Magnesiummangel? Noen tegn å se etter.

magnesiummangel-symptomer

Magnesium er et svært viktig mineral for kroppen. Få næringsstoffer har like mange helsefordeler som magnesium. Mineralet påvirker enzymer som hjelper muskler, celler, blodtrykk, nerver, kalsium- og proteinomsetningen med å fungere optimalt. Mineralnivået i maten vi får i oss har redusert seg kraftig de siste 100 år. Det moderne industrielle jordbruket har ført til flere næringsfattige matvarer enn tidligere.

tegn på at du kanskje lider av magnesium mangel

Tegn du bør være oppmerksom på.
Nummenhet. Har du følt en kriblende eller prikkende følelse? Nettopp slike følelser kan være tegn på magnesiummangel.
Migrene. Personer som lider av migrene har ofte mangel på magnesium i kroppen.
Muskelkramper: Har du problemer med kramper, spesielt i bena? Dette kan være kroppens måte å advare deg om at du mangler magnesium.
Søtsug. Er du ofte sugen på sjokolade eller andre søtsaker? Forsøk å øke inntak av mat som er rik på magnesium slik som nøtter, frø og frukt. Eventuelt kan man suplere med et kvalitets magnesiumtilskudd slik som flytende magnesium, eller dolomit tabletter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *